Välkommen på vernissage lördag 17 november!

På lördag kl 14.00 på Dalarnas museum invigs separatutställningen “Förvandling” med utvalda verk av Anna Linnea Liljeholm.

Anna Linnea Liljeholm bor och är verksam textilkonstnär och tecknare i Lilla Dicka utanför Avesta.

Hennes konstnärskap vilar i ett gränsland mellan bildkonst och konsthantverk där handens arbete är viktigt men samtidigt underordnat det konstnärliga uttrycket.

Mötet mellan den textila linjen och den tecknade är alltid ett närvarande element i hennes process. Med en idé om att teckning är en teknik som inte är bunden till särskilda material bygger hon intuitivt med linjer, ytor och form.
Med en organisk och något mystiskt framtoning belyser gestaltningarna vad som verkligen är verkligt, trots att de oftast inte föreställer något vi direkt kan placera i vår verklighet.
Det är främmande men på samma gång bekant.

I utställningen Förvandling visar Anna Linnea både skulpturala och rumsliga verk samt nya tusch-och akvarell teckningar. Hon reflekterar över betydelsen av ordet förvandling i relation till den egna arbetsprocessen och fördjupar sig i tanken på gränslösa övergångar mellan hur något som är levande möter förfallet.

Utöver imaginära gestaltningar av metamorfoser förvandlar hon även rent konkret verket vita hus och svarta knutar, som visades som en platsspecifik installation på Galleri Svarta Gran tidigare i höst, till nya skulpturala verk.

Utställningen pågår till och med den 12 januari 2019.

This entry was posted in Nyhet, Utställning and tagged , , , . Bookmark the permalink.