Sensommarutflykt till Hjortnäs

Lördag 17 augusti samlades ett tiotal konstintresserade personer till ett mycket givande besök på Hjortnäs Handel Galleri. De två konstnärerna Kerstin Hedman och Ilkka Pärni inledde med att berätta om sin konst, vad de inspireras av och om sitt nya liv i Dalarna.

Konstnärerna och gallerist Agneta Kallur var sedan med oss i själva galleriet, där vi fick möjlighet att fråga och diskutera och njuta av nonfigurativ konst; både skulptur och måleri. Länge dröjde vi oss kvar – och de som inte hade möjlighet att följa med kan hoppas på att vinna ett fint verk av Ilkka Pärnu senare i vårt konstlotteri.

Konstnär Ilkka Pärni slår in ett grafiskt tryck som en av besökarna har köpt.

Tavla av Kerstin Hedman. Kerstin arbetar ofta med kvadratiska färgfält med variation i ytan med flera skikt och strukturer.

Konstnär Kerstin Hedman (.t.h) berättar om sin konst för galleristen Agneta Kallur
och föreningens medlemmar i caféladan.

Text: Maj Schöldström-Edström
Foton: Yvonne Seger

This entry was posted in Nyhet, Resa, Studiebesök. Bookmark the permalink.