Konstresa till Madrid

Konstföreningens resa till Madrid varade drygt tre dagar (28/9 till 2/10), då 21 personer strövade runt på de tre stora museerna Prado, Reina Sofia och Thyssen för att uppleva Goya, El Greco, Picasso och Velazques och mycket annat märkvärdigt.

Mirò-skulptur utanför Reína Sofia

Vi provade tapasätande i olika miljöer, flamencokväll med stor känsla och god mat därtill, hotell i centrum med dess smala gator; några hann med att gå på jazzklubb och några på hamam.

Stadsvandring ingick och den tredje dagen for vi med buss till Segovia med katedral, marknad och moriskt slott. Därefter till El Escorial med bland annat besök i kryptan där man lagt alla sina döda kungar.

Akvedukten i Segovia

2015 juli-oktober 074

Guiderna Charlotte & “Sigge”

Allt detta och trerätters luncher därtill upplevdes utan brådska och med glada deltagare…. till stor del beroende på våra två uppskattade guider: Charlotte och hennes man Ezequiel, som tog hand om oss på allra bästa sätt.

Förhoppningsvis leder detta till att konstföreningen ger sig iväg på fler goda utlandsäventyr!

Text: Maj Schöldström-Edström

DeltagareMadrid

Deltagare på resan

Matmarknad

Plaza Mayor

Plaza Mayor i Madrid

Tidig bild av Salvador Dalì

This entry was posted in Höstens resa, Nyhet, Resa, Studiebesök. Bookmark the permalink.