Vilka persondata hanterar Dalarnas Konstförening?

Enligt den nya europeiska personuppgiftsförordningen, GDPR, ska alla föreningar redovisa vilka personuppgifter som samlas in och hanteras.

Vi har en förteckning som enbart innehåller medlemmarnas namn och postadresser. Vi behöver dessa uppgifter för att kunna skicka ut information om föreningens verksamhet främst i form av vår- och höstprogram. Medlemsinformationen raderas vid begäran om utträde eller senast två år efter att årsavgiften inte har betalats.

Vid anmälan till föreningens konstresor kan uppgifter om e-postadress och telefonnummer efterfrågas för att underlätta utskick av aktuell information kring resan.

Föreningen delar inte med sig av dessa personuppgifter till andra organisationer, företag eller dylikt.

För styrelsens ledamöter finns även förtecknat personnummer, e-postadress samt telefonnummer. Dessa uppgifter redovisas för medlemmarna, anslagsgivande myndigheter m.fl.